Gmail blokt per 1 februari jouw mailings?!

Martin Koekenberg tijdens een webinar

Gebruik jij ActiveCampaign, MailChimp of een ander platform voor jouw mailingen? Als wij dit account niet voor jou ingericht hebben, let dan even op: Per 1 februari 2024 ontvangt een groot deel van jouw mailinglijst geen e-mails meer! Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Lees snel verder.

Je mailplatform wijst automatisch List-ID’s toe aan je mailinglijsten en maakt gebruik van de standaard opmaak voor e-mail (RFC5322) en de one- click- unsubscribe mogelijkheid. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Waar je wel op moet letten? Je spam rate. Hieronder lichten we dit toe:

 

Spam rate 

Op basis van de inhoud en volume meet Google de spam rate van mails. Het is belangrijk dat deze spam rate van mails onder de 0,3% blijft.

De spam rate gaat over de inhoud van de mail, en het aantal keer dat soortgelijke mails vanaf een bepaald domein worden verzonden. Het gaat hier over het aantal mails dat wordt herkend als spam. Hieronder hebben we het even uitgelegd aan de hand van een voorbeeld:

Als je 10.000 mails hebt verzonden, en er zijn 10 die de markering ‘spam’ hebben gekregen via Google, heb je een score van 0,1%. Zorg er dus voor dat je relevant bent en je mailinglijst up-to-date is.

 

Update je mailinglijst

Gebruik jij al jaar en dag dezelfde mailinglijst? Dit heeft invloed op je spam rate! Je doet er dus verstandig aan om je mailinglijst regelmatig op te schonen. Zo voorkom je dat jouw e-mails in het vervolg bij alle ontvangers in de SPAMbox belanden!

 

Niet relevante e-mails 

Je boodschap moet aansluiten bij de ontvanger. Logisch denk je nu misschien, maar aansluitend op bovenstaand item, is ook de relevantie van je e-mails belangrijk voor je spam rate. Zitten jouw ontvangers niet te wachten op je boodschappen? Dan markeren ze jouw e-mails eerder als SPAM.

 

Beperk het gebruik van grote foto’s

Een andere belangrijke factor is de grootte van je e-mail. Maak je veel gebruik van foto en video? Dan kan je e-mail erg zwaar worden. Spammers maken ook gebruik van zware e-mails. Het kan dus zijn dat de inbox van je mailinglijst jouw e-mail onbedoeld markeert als SPAM. Let er daarom op dat je e-mail niet te veel geheugen kost!

 

Was jij hiervan al op de hoogte?

We hopen je met dit blog op de hoogte te hebben gebracht van de nieuwste ontwikkelingen. Als je vragen hebt, stuur ons een mailtje of bel gerust!

Dit is misschien ook interessant voor jou…